Om Prisonmade Hustad

20210327-DSC_9243.JPG

Eva Frisnes

Fengselet i Hustadvika

Hustad fengsel ligger i Hustadvika kommune, omtrent en times kjøretur fra Molde, ut mot farvannet Hustadvika og Farstadstranden.

Fengselet har 60 innsatte fordelt på åpen og lukket avdeling. Og med om lag 50 årsverk og 60 tilsatte er fengselet også en viktig arbeidsplass i kommunen.

Hustad fengsel er omringet av farlig farvann, vill- og vakker natur, og bruker vårt unike nærmiljø aktivt i vår rehabilitering av innsatte. 
Mer om dette her:            

  • YouTube
Namnlös5_edited.jpg

 

Prisonmade Hustad
 

"Når du kjøper et produkt hos Prisonmade kjøper du ikke bare et fysisk objekt laget i fengsel.

Kriminalomsorgen har ansvar for at straffens innhold tilbyr innsatte utvikling og muligheter. Den gruppen som står for den største daglige aktiviteten i norske fengsler kalles arbeidsdriften og utgjør omkring 75 prosent av aktivitetstilbudet for innsatte. Derfor er arbeidsdriften en viktig del av opplæring - og arbeidstreningen til innsatte gjennom soningstiden.

Arbeidsdriften består av ulike produksjonsverksteder innen tre - metall - tekstil - keramikk og håndverk. Andre aktiviteter er kjøkken og drift/servicetjenester som for eksempel vaskeri, renhold, eller utvendig og innvendig vedlikeholdsoppgaver. I verkstedene er det ansatt personer med både relevant yrkesfagkompetanse og praktisk pedagogisk utdannelse. Disse jobber i et nært samarbeid med den videregående skolen og gir innsatte opplæring som kan føre til praksisattester, kompetansebevis og fagbrev.

Arbeidsdriften fungerer ofte som lærebedrift slik at innsatte kan gå opp til fagprøve i soningstiden. Målet er å gi individuell og tilpasset opplæring som gir økte kvalifikasjoner for å delta i arbeidslivet etter endt straffegjennomføring. Historier om innsatte som har fått fast jobb etter endt soning kan du lese om her.

Produktet du kjøper hos Prisonmade er et resultat av disse læringsprosessene hvor hovedproduktet er rehabilitering av mennesker som er i straffegjennomføring." les mer på prisonmade.no

 


Produktene fra Hustad fengsel finner du fast hos Kirrpis i Elnesvågen sentrum, i museumsbutikken til Romsdalsmuseet i Molde og på Justismuseet i Trondheim sentrum. (Se deres nettsider for åpningstider)

Prisonmade Hustad dukker årlig opp på Molde Jazzfestival med Pop-Up butikk eller telt. Vi deltar  på messer, markeder og det hender vi også dropper innom shoppingsenter i Molde og omegn.

 

Vi er behjelpelig på telefon eller email
71 26 30 00
8530.Prisonmade@kriminalomsorg.no
på hverdager mellom kl 08:00 til 15:00.
Henvendelser som skjer på helg blir ikke besvart før på mandag. Sendinger av varer skjer fast på mandager og torsdager.

20191022-DSC_5425_edited.jpg

Eva Frisnes